گزارش برنامه این هفته: اسپیلتیها بر فراز اسپلیتها ـ ۱۳۹۳٫۱۲٫۰۸
«اسپلیتها» یا «بندیخچال» یا به روایتی هم «شروین» نام قلهای در دامنه جنوبی کوهستان توچال است.
این قله تماماً صخرهای از جنوب به منطقه سنگنوردی بندیخچال میرسد و دیواره ۳۰۰ متری آن دارای مسیرهای بسیاری است که از دیرباز سنگنوردان بسیاری را به خود جلب کرده است. (کلاهک یا «دماغه» این دیواره از مشهورترین مسیرهای صعود آن است.)
شمال این قله به گردنه بین پناهگاه شیرپلا و اردوگاه کلکچال میرسد.
در غرب این قله دهلیزی است که بین دیواره و منطقه شیرپلا قرار دارد و پناهگاه سنگی شروین در انتهای این دهلیز مشرف به دیواره در دهه ۵۰ شمسی توسط کوهنوردان احداث شده است.
و اما در شرق این قله یک یال سنگی وجود دارد که در بین کوهنوردان به یال «وزباد» مشهور است. این یال منطقه گلابدره را از منطقه بندیخچال جدا کرده است.
برنامه این هفته باشگاه اسپیلت صعود قله اسپلیتها از یال وزباد و فرود از مسیر دهلیز غربی شروین بود که توسط شانزده نفر از اعضا به شرح زیر اجرا شد:
حدود ساعت ۷:۰۰ صبح صعود را از ابتدای یال وزباد (منطقه سازمان آب ـ باغشاطر) شروع کردیم. (ارتفاع ۱۸۰۰ متر)
بارش برف سنگین در هفته قبل مسیر صعود را از ارتفاع حدود ۲۵۰۰ متری با برفکوبی همراه کرد.
این یال تماماً صخرهای است که با وجود برف سنگین صعود را فنی و مهیج کرده بود. عبور از بین صخرهها و دیوارههای کوتاه باید با دقت انجام میگرفت. در قسمتی از این مسیر مجبور به استفاده از طناب حمایت شدیم.
در ساعت ۱۲:۳۰ با همراهی تمامی اعضای تیم به قله رسیدیم. (ارتفاع ۳۱۰۰ متر)
بعد از عکاسی از زیر صخرههای شمالی قله که انباشته از برف بود و به دلیل شیب زیاد خطر ایجاد بهمن داشت با احتیاط عبور کرده و به طرف غرب ادامه مسیر دادیم.
با رسیدن به اول دهلیز غربی این قله با برف سنگینتری مواجه شدیم که همچنان خطر ریزش بهمن را دربرداشت.
با عبور از این قسمت پرشیب در ساعت ۱۴:۰۰ به جانپناه سنگی شروین وارد شدیم. بعد از صرف ناهار، به پیشنهاد یکی از همنوردان به مدت ۱۰ دقیقه به مراقبه یا همان «مدیتیشن» پرداختیم که بسیار مورد توجه قرار گرفت.
در ساعت ۱۵:۰۰ به طرف منطقه بندیخچال حرکت کردیم.
وجود برف در بین سنگهای منطقه خطر «تله برفی» را افزایش داده بود. بعد از یک ساعت از مسیرهای سنگی عبور کرده، به طرف پسقلعه ادامه مسیر دادیم.
در ساعت ۱۸:۰۰ با رسیدن به نقطه شروع حرکت که محل پارک اتومبیلها بود و به قول یکی از دوستان که این صعود و فرود شکلی «نعل اسبی» داشت به پایان رسید.
گزارش سایت از: ذ. حمیدی
۱۳۹۳٫۱۲٫۹
اسامی اعضای تیم در ابتدای مسیر (از راست به چپ):
حمیدی (سرپرست) ـ محسن کیقبادی (مهمان) ـ سلطانی ـ کریمی ـ جلیلیان ـ خلیل آبادی ـ ربانی ـ ملکی ـ هنرجو ـ کاویانی ـ پیشکوهی ـ کاظمی ـ بهرامی ـ اصلانی
عکاس برنامه: منصوری ـ نفر خارج از عکس: یوسفعلی
قله اسپلیت ها ـ ۳۱۰۰ متر
پناهگاه شروین
فوریه 28th, 2015 at 9:37 ب.ظ
سلام به همه همنوردان خوبم.بااینکه برای چندمین بار این قله را صعود میکردم اما این بار بخاطر برف سنگین در منطقه بسیارر برایم مهیج و جالب بود.همه همنوردان اماده بودند. صرف ناهار در جانپناه شروین خاطره ای بود که حتما برای سالها در خاطر همنوردانم خواهد ماند.
فوریه 28th, 2015 at 9:52 ب.ظ
خسته نباشید جای ما خالی سعادت نداشتیم
فوریه 28th, 2015 at 10:53 ب.ظ
این برنامه به دلیل وجود مسیرهای صخره ای و عمودی و اجرای مدیتیشن به لیست صعودهای به یاد ماندنی ام پیوست.
همچنین همنوردی در کنار همنوردان خوش اخلاق و بامعرفت اعضای باشگاه اسپیلت زیبایی مسیر را دوچندان میکرد…
از تمامی همنوردان خوبم بابت همایت و همراهیشان صمیمانه ممنونم
مارس 1st, 2015 at 12:25 ب.ظ
برنامه صعود به قله اسپیلت ها، برای شخص من سراسر تجربه بود و چه تجربه ئی بالاتر از این که نباید گول ارتفاع و نزدیکی و یا دوری یک قله را خورد . هر قله مانند یک کتاب آغاز و پایان خود را دارد .
مارس 1st, 2015 at 10:42 ب.ظ
باسلام ودرود وخسته نباشید به همه همنوردانم.شاید کمترکسی فکرمیکرد این برنامه اینقدر زیبا و به یادماندنی بشود.خوب ارتفاع کم ودید ازشهرتهران موجب میشه آدم فکرکنه برنامه راحتی است.اما وقتی برف سنگین باشد هرقله ای برای خود سختی هایی دارد. اماآمادگی دوستان همنوردم باعث شد یکی از زیباترین برنامه هاشکل بگیرد.مخصوصا”ناهاردرشروین ومدیتیشن بعدازان. باتشکرازخانم هنرجو.وحمایتهاوراهنمایی های همیشگی آقای حمیدی-عموغلام خلیل آبادی واستاد ربانی.همیشه برقرار باشید و پیروز.
ژانویه 11th, 2022 at 9:18 ب.ظ
[…] آقای ذبیح اله حمیدی است که گزارش کامل آن را می توانید اینجا […]
ژانویه 11th, 2022 at 11:48 ب.ظ
[…] آقای ذبیح اله حمیدی است که گزارش کامل آن را می توانید اینجا […]
ژانویه 11th, 2022 at 11:48 ب.ظ
[…] آقای ذبیح اله حمیدی است که گزارش کامل آن را می توانید اینجا […]