هفتهنامه دیواری باشگاه کوهنوردی و سنگنوردی اسپیلت(سال دوم-شماره ۶۹-تاریخ ۹۲،۱۱،۲۷)
هفته نامه دیواری باشگاه کوهنوردی و سنگنوردی اسپیلت
سال دوم شماره۶۹ تاریخ ۹۲،۱۱،۲۷
موفقیت، کم و بیش در دسترس همه هست، اما دامنه توفیق در زندگانی شخص بدون توان رهبری محدود است. «جان ماکسول»
در این شماره نشریه می خوانید:
– نشست هفتگی باشگاه ۹۲،۱۱،۲
– تبریک تولد
– برنامه هفتگی
– ۱۷ توصیه مهم به کوهنوردان و علاقهمندان به صعودهای زمستانی
– دو یخنورد کشورمان صعودهای خود در المپیک زمستانی «سوچی» را آغاز کردند
– نتایج مسابقات قهرمانی استان تهران و انتخابی جام فجریادواره زنده یاد «سعید طاهری»
– زمستان ۲۰۱۴ : نانگاپاربات ؛ دومین تلاش برای صعود قله
– کاهش هزینه صعود به اورست
– بسته پیشنهادی این هفته:«مشکلات زنان سنگنورد در سراسر جهان»وبلاگ کوهنوردی و صعودهای ورزشی گل کوه
نشست هفتگی باشگاه ۹۲،۱۱،۲۲ :
این نشست هفتگی به دلیل مصادف شدن با روز ۲۲ بهمن و تعطیل رسمی برگزار نشد.
تبریک تولد :
امروز ۲۷ بهمن مصادف بود با تولد نگار گلجان از اعضای باشگاه . ضمن تبریک ، برایشان آرزوی موفقیت در تمام ارکان زندگی را داریم.
برنامه هفتگی :
در هفته گذشته باشگاه دو برنامه اجرا کرد . صعود زمستانه قله کول جِنون در استان لرستان که به سرپرستی صفتدر ظهوری و ۶ نفر از اعضا از تاریخ ۲۱ تا ۲۵ بهمن و صعود قله کمایچال در منطقه ولنجک برنامه روز جمعه ۹۲،۱۱،۲۵ بودکه به سرپرستی آقای حمیدی و حضور ۱۰ نفر از اعضا اجراشد.
۱۷توصیه مهم به کوهنوردان و علاقهمندان به صعودهای زمستانی:
کارگروه ایمنی، جستجو و نجات فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی اعلام کرد ؛ نظر به بارشهای کم سابقه و غیر متعارف برف در هفته گذشته در اکثر مناطق مرتفع و کوهستانی کشور، کاهش شدید دما و نیز افزایش احتمال وقوع حوادث به ویژه ریزش بهمن در شیبها و دامنههای کوهستانی و با توجه به تعطیلات ۲۲ بهمن و اوج صعودهای زمستانی کوهنوردان؛ این کارگروه لازم میداند توصیه های ذیل را به کوهنوردان و علاقهمندان به صعودهای زمستانی می نماید:
۱- توجه داشته باشید که بسیاری از شیب های کوهستانی کشورمان، استعداد لازم برای تولید بهمن را دارا هستند اما به دلیل عدم بارش کافی ممکن است سالها هیچگونه خطری ایجاد نکنند. این شیبها در شرایط فعلی میتوانند خطرآفرین بوده و موجب ریزش بهمن شوند(سابقه ریزش بهمن در سالهای گذشته و خاطره تلخ درگذشتگان بدلیل سقوط بهمن هیچگاه از ذهن کوهنوردان بیرون نخواهد رفت).
۲- قبل از عزیمت به مناطق کوهنوردی از شرایط آب و هوایی منطقه اطلاعات کافی را کسب کرده باشند.
۳- تجهیزات کامل زمستانی همراه داشته و در صورت همراه نداشتن لوازم کافی از صعود به ارتفاعات جدا پرهیز نمایند.
۴- شماره تلفن های ضروری منطقه همچون هلال احمر۱۱۲، آتش نشانی۱۲۵، نیروی انتظامی۱۱۰، راهنمایان کوهستان و پناه گاه های منطقه را همراه داشته باشید تا در صورت ضرورت مورد استفاده قرار گیرد.
۵- همراه داشتن تجهیزات نجات در بهمن برای گروه های کوهنوردی از ملزومات ضروری صعودهای زمستانی است.
۶- اعضاء تیم ها از اطلاعات کافی خطرات کوهستان و خصوصا بیماری های شایع در ارتفاعات و پزشکی کوهستان مطلع بوده و حداقل دوره های آموزشی مقدماتی پزشکی کوهستان را گذرانده باشند.
۷- در پناهگاهها و قرارگاههای فدراسیون کوهنوردی کلیه مشخصات تمام افراد تیم و سرپرست تیم شامل نام و نام خانوادگی، نام گروه یا هیئت و شهرستان، تلفنهای خود و وابستگان(جهت تماس ضروری) و مسیر صعود و برگشت خود و سایر اطلاعات ضروری را در دفتر پناهگاه ثبت نمایند.
۸- زمان بندی مناسب جهت به پایان رساندن برنامه قبل از تاریکی هوا (بهترین زمان اقدام به بازگشت: ساعت ۱۴) داشته باشند.
۹- وسایل ضروری کوهنوردی شامل: مواد غذایی کافی و وعده غذایی اضافه، تجهیزات روشنـایی، سـوت، قطب نما، نقشه منطقه ای کوهستان، کمکهای اولیه، چاقو، کبریت، کارت شناسایی، گوشی همراه که بتواند در مواقع ضرورت به شما کمک کند را فراموش نکنید.
۱۰- بر منطقه صعود از لحاظ مسیرها و نقاط خطرناک (پرتگاهها، مناطق بهمن خیز، مناطق با احتمال ریزش سنگ و …) اشراف داشته باشید.
۱۱- از صعود انفرادی پرهیز نموده و همراه با گروه و افراد مجرب به کوهنوردی بپردازید.
۱۲- از اجرای برنامههایی که فراتر از توانایی جسمی، فنی و روحی است پرهیز نمایید.
۱۳- از رفتن به ارتفاعات تا ۷۲ ساعت پس از بارش برف (به لحاظ احتمال ریزش بهمن) خودداری نمایید.
۱۴- از لباسهایی با رنگهای واضح (قرمز، زرد و فسفری) استفاده نمایید.
۱۵- به علائم هشدار دهنده، تابلوهای راهنمای مسیر، هشدارهای افراد مجرب، امدادگران و افرادی که از ارتفاع برمی گردند توجه نمایید.
۱۶- آموزش های کوهنوردی و اصول اولیه کوهپیمایی، پزشکی کوهستان و . . . را در گروه ها، هیئت ها و باشگاهها کوهنوردی معتبر فراگیرید.
۱۷- نظافت و پاکیزگی در پناهگاهها و مسیرهای صعود از اصول اولیه «کوهنوردی مسئولیتپذیر» است و لذا از کلیه کوهنوردان خواهشمند است مسائل زیست محیطی را بطور جدی رعایت فرمایید.
دو یخنورد کشورمان صعودهای خود در المپیک زمستانی «سوچی» را آغاز کردند:
به گزارش سایت هیت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان تهران ؛ زهره عبداله خانی و مسعود زینالی ، دو یخنورد ایرانی که توسط فدراسیون جهانی کوهنوردی (UIAA) به المپیک زمستانی سوچی 2014 دعوت شده بودند ، ساعت ۴ بامداد روز ۱۴ فوریه (جمعه ۲۵ بهمن) به دهکده المپیک سوچی وارد شدند.طبق برنامه زمانی اعلام شده ، دو نماینده یخنورد ایرانی در المپیک زمستانی ، دیروز شنبه نخستین صعود نمایشی خود را در بخش "سختی مسیر " ساعت ۹ الی ۱۲ صبح و نخستین صعود نمایشی خود در بخش "سرعت" را از ساعت ۵-۷ عصر انجام دادند.این دو یخنورد ایرانی عضو تیم جهانی هستند که در نخستین حضور یخنوردی به صورت نمایشی در المپیک زمستانی ، سهمیه شرکت در این رویداد را کسب کرده اند تا در صورت تثبیت یخ نوردی به عنوان یکی از رشته های اصلی المپیک زمستانی ، ایران نیز در این رخداد تاریخی ، نماینده داشته باشد.
لازم به ذکر است ، زهره عبداله خانی و مسعود زینالی در جمع ۳۰ یخ نورد برتر رنکینگ جهانی به دعوت فدراسیون جهانی کوهنوردی و برای نمایش رشته یخنوردی در گرایشهای "سختی مسیر" و "سرعت" به مسئولین کمیته جهانی المپیکI.O.C و همچنین شرکت در برنامههای ترویجی یخنوردی به المپیک سوچی دعوت شدهاند و تا ۲۴ فوریه مطابق برنامه فدراسیون جهانی در دهکده المپیک سوچی حضور خواهند داشت.
نتایج مسابقات قهرمانی استان تهران و انتخابی جام فجریادواره زنده یاد«سعید طاهری»:
به نقل از کوه نوشت ؛ مسابقات قهرمانی «استان تهران» و انتخابی جام فجر، در رشتههای بولدرینگ و سرطناب در دو بخش آقایان و بانوان در تاریخ ۲۴ بهمن ماه در دانشگاه «صنعتی شریف» برگزار گردید که نتایج آن به شرح ذیل می باشد:
مسابقات بولدرینگ (بانوان): مسابقات بولدرینگ(آقایان): مسابقات سرطناب(آقایان):
۱- نسرین عبدالرحیمی 1- مجتبی خدایی 1- آرتیمس فرشادیگانه
۲- آتنا بیکوند 2- آرتیمس فرشادیگانه 2- حسین صادقی
۳- زهرا رضایی 3- میرعلی استوار 3- حسین فامیل روحانی
زمستان ۲۰۱۴ : نانگاپاربات ؛ دومین تلاش برای صعود قله :
سایت انجمن کوهنوردان ایران ؛ تیم لهستانی باحضور تومک ماسکیوویچ و پاول دونای ، و تیم نورت فیس با حضور سیمونه مورو و دیوید گوتلر بعد از هفته هاماندن در جبهه روپال و کسب آمادگی و هم هوایی ، سر انجام هفته گذشته اولین تلاش خود را برای صعود به قله آغاز کردند . اما هوای سرد و باد سهمگین آنها را وادار به عقب نشینی کرد . تیم لهستانی از بالای ۶۰۰۰ متر و تیم نورت فیس از ارتفاع ۵۷۰۰ متری مجبور شدند به بیس کمپ برگردند.حالا حال هوا خوش است ! در واقع و به عبارت دقیق تر شرایط طوفانی هوا کمی بهتر شده است. پیش بینی می شود این هوای خوب تا روز شنبه(۱۵ فوریه – ۲۶بهمن) ادامه داشته باشد . روز شنبه سرعت باد ۳۵ کیلومتر در ساعت خواهد بود . آیا روز شنبه روز صعود قله خواهد بود ؟
در هرحال تیم لهستانی صبح امروز (پنجشنبه ۱۳ فوریه – 24 بهمن)، و تیم نورت فیس بعد از ظهر امروز بیس کمپ را به قصد رسیدن به کمپ ۱ در ارتفاع ۵۱۰۰ متری ترک کرده اند . واضح است که تلاش آنها تابع شرایط هوا و کوه خواهد بود . و شرایط ، البته ایده آل نیست اما تا ۱۰ الی ۱۵ روز آینده بهترین شرایط همین شرایط موجود است .
در جبهه دایامیر نیز دانیل ناردی ایتالیایی کماکان در حال هم هوایی است . او فعلا تا ارتفاع ۵۰۰۰ متر صعود کرده است .
کاهش هزینه صعود به اورست :
به گزارش وبلاگ کوهنوردی و صعودهای ورزشی گل کوه ؛ نپال در هزینه صعود به قله اورست برای جذب کوهنوردان بیشتر تخفیف قائل خواهد شد.
بعد از ابتکار پاکستان و هند در کاهش هزینههای صعود به قله های بلند جهان ، نپال نیز دست به اقدام مشابهی زد.اگرچه نگرانی ها در مورد اثرات زیست محیطی ناشی از تجمع جمعیت در فصلهای صعود همچنان باقی است . بورلاکوتی مسئول دپارتمان کوهنوردی این کشور روز جمعه اعلام کرده که از ابتدای سال جدید هزینه هر کوهنورد برای صعود به اورست ۱۱۰۰۰ دلار خواهد شد. بر اساس قوانین قبلی هر کوهنورد تنها ۲۵۰۰۰ دلار برای صعود می پرداخت و برای گروههای بزرگتر تخفیف قائل می شدند مثلا" گروههای هفت نفره ۷۰۰۰۰ دلار میپرداختند، این تخفیف موجب تشویق صعودهای گروهی حتی با تجربههای بسیار متفاوت و شناخت کمی که از یکدیگر داشتند ،می گردید اما حالا نپال روال یکسانی را برای پرداخت هزینه ،صرفنظر از تعداد نفرات در هرگروه در نظر گرفته . او ادامه داده : " امیدواریم کوهنورد بیشتری جذب کنیم و همچنین همزمان مدیریت بهتری بر تیمهای کوهنوردی داشته باشیم ، این تصمیم به گروههای کوچکتر و کسانی که به تنهایی صعود می کنند ، آزادی عمل بیشتری برای انتخاب همراه خواهد داد.هزینه صعود به قله اورست اخیرا" مورد انتقاد قرار گرفته بود و اعلام شده بود که فقط افراد متمول قادر به صعود به این قله هستند اما مسئولان محیط زیست از عواقب ناشی از جمعیت زیاد کوهنوردان نگران هستند.
بسته پیشنهادی این هفته :
«مشکلات زنان سنگنورد در سراسر جهان» :وبلاگ کوهنوردی و صعودهای ورزشی گل کوه
گردآورنده و تنظیم : ساقی محمودی
فوریه 16th, 2014 at 9:28 ب.ظ
سپاس از سرکار خانم محمودی که با مطالب مفید وزیباشون بر دانسته های ما افزودن
فوریه 18th, 2014 at 2:10 ب.ظ
با تشکر از سرکار خانم محمودی بابت این همه تلاش و زحمت. واقعا عالی بود. ممنون.
فوریه 18th, 2014 at 5:45 ب.ظ
بسته پیشنهادی این هفته رو معرکه اومدین ..
با نهایت سپاس و تشکر از شما ..