گزارش صعود قله البروس «روسیه» بام اروپا ـ اَمرداد ماه ۱۳۹۵

ارسال شده توسط در 15 آگوست 2016 ۴ دیدگاه | دسته بندی شده در آخرین اخبار, اخبار, گالری, گزارش صعودهای برون مرزی باشگاه اسپیلت

گزارش صعود قله البروس «روسیه» بام اروپا ـ اَمرداد ماه ۱۳۹۵

 

این قله در جنوب کشور روسیه و در کوههای قفقاز واقع شده است و با فاصله کمی با کوههای شمالی کشور گرجستان قرار گرفته است.

 
در گذشته نه چندان دور قله مون بلان فرانسه با ارتفاع ۴۸۰۸ متر به بلندترین قله قاره اروپا مشهور بود ولی با فروپاشی کشور شوروی در سال ۱۹۹۱ و تغییر نقشه های جغرافیای منطقه، قله البروس به ارتفاع ۵۶۴۲ متر، اکنون به عنوان یکی از قلل هفت‌گانه ( Seven Summit) به ثبت رسیده است. این قله را بام قاره سبز اروپا محسوب می‌کنند.

 
تیم چهار نفره ما، نیمه شب چهارشنبه ۶ مرداد تهران را به سمت باکو ترک کرد. بعد از چند ساعت توقف در سالن ترانزیت فرودگاه باکو، با پرواز کوتاه دیگری خود را به شهر «مینرال وُدی» روسیه رساندیم.

 
شب دوم برنامه را در هتلی که از قبل در نظر گرفته شده بود به صبح رساندیم.

 
(لازم به ذکر است این سفر با هماهنگی اعضای تیم و بدون بهره گرفتن از خدمات شرکت های مسافرتی و کوهنوردی (داخلی و خارجی) برنامه ریزی و اجرا گردید.)

 
صبح روز بعد فاصله حدوداً ۲۵۰ کیلومتری مینرال وُدی تا منطقه البروس که به نام های «چَکِت» و «آزاؤُ» مشهور است را با کرایه یک اتومبیل طی کردیم.

 
باید متذکر شد محل سوار شدن تله‌کابین برای کوهنوردانی که قصد صعود قله البروس را دارند «آزاؤُ» می‌باشد. که در ادامه تیم ما با خط تله‌کابین به ارتفاع ۳۴۷۰ متر و سپس تله‌سیژ (صندلی) در هوائی بسیار عالی در ساعت ۱۴ به ارتفاع ۳۷۵۰ متری رسید. (ایستگاه قاراباشی)

 دو تخته چادر در آنجا برپا کرده ، بعد از کمی استراحت جهت هم هوائی تا ارتفاع حدود ۴۰۰۰ متر صعودی کوتاه داشتیم.

 فاصله این نقطه تا کمپ اصطلاحاً دوم در ارتفاع ۴۰۵۰ متری بسیار کوتاه است . با مشورت اعضای تیم تصمیم گرفتیم روز بعد به طور یک روزه قله را صعود کنیم.

 بعد از شب مانی در چادرها ساعت ۴ صبح با کوله های سبک صعود را آغاز کردیم.

 (لازم به ذکر است اطاق هائی فلزی به شکل بشکه های بزرگ با نام «بول هات» جهت شب مانی در این ارتفاع وجود دارد که کرایه شب مانی آن تا حدود زیادی گران و نامعقول بود).

 ضمناً در کمپ دوم نیز جان‌پناهی جهت شب مانی به نام «پویوت» وجود دارد…..

 مسیر صعود تا ارتفاع ۵۰۰۰ متری از روی یخچال با شیب نسبتاً زیادی ادامه دارد.

 بعد از آن مسیر به شکل تراورسی به طرف قله غربی (اصلی) ادامه می یابد که نسبتاً یخ زده است که داشتن کرامپون خطر سقوط را کاهش می دهد (البروس دارای دو قله شرقی و غربی است که قله غربی حدود ۲۱ متر بلندتر است…….)

 باید توجه کرد در هیچ کجای مسیر نیاز به حمایت طناب و استفاده از هارنس وجود ندارد.

 حدود ساعت ۱۱ به ارتفاع ۵۰۰۰ متری رسیدیم. بعد از کمی استراحت به طرف مسیر تراورس حرکت کردیم در ساعت ۱۲:۳۰ در ارتفاع ۵۳۰۰ متری به دلیل نامساعد شدن حال یکی از اعضای تیم علی رغم مناسب بودن حال بقیه، تصمیم به پایان صعود در آن روز گرفتیم و به طرف ارتفاعات پایین بازگشتیم.

 در ساعت ۱۶ با رسیدن به کمپ، استراحت و شب مانی دوم برنامه را انجام دادیم.

 صبح روز بعد با کرایه دو اسنومبیل Snow Mobile به ارتفاع ۴۶۰۰ متری عزیمت کردیم.

 (در بسیاری از روزها موتورهای ۲ نفره روی برف که به «اسنومبیل» مشهور است در مسیر صعود البروس در رفت و آمد هستند و کوهنوردان را تا ارتفاعات بالا می‌رسانند.)

 روز بعد متوجه شدیم ماشین های عظیم برف‌کوب نیز همین امر را تا ارتفاع ۵۰۰۰ متری انجام می دهند.

 بسیاری از کوهنوردان که بعضاً کوهنوردان غیر حرفه ای و توریستی هستند با پرداخت وجهی حدود یکصد دلار از کمپ یک تا ارتفاع ۵۰۰۰ متری رفته، از آنجا اقدام به صعود می‌کنند که اکثراً به دلیل ارتفاع‌زدگی با مشکلات بسیاری رو به رو می‌شوند که در روز صعود نهایی از نزدیک شاهد این قضیه بودیم.

 بعد از پشت سر گذاشتن شب سوم برنامه، در شرایط جوی ابری و برفی که از اوایل شب رو به صاف شدن گذاشت و در میان صخره‌هائی موسوم به «پاس چخوف»، ساعت ۴ صبح از ارتفاع ۴۶۰۰ متری اقدام به صعود نهایی کردیم.

 متأسفانه یکی از اعضای تیم به دلیل ایجاد اختلال در دستگاه تنفسی و نامساعد بودن حال عمومی، تیم را همراهی نکرد و ما سه نفری به طرف قله حرکت کردیم.

مسیر تراورس تا حدودی یخ زده بود.

 بعد از دور زدن قله شرقی به گردنه‌ی مابین دو قله رسیدیم .

 از آنجا با عبور از آخرین شیب قله غربی به سطحی فلات مانند رسیده که قله اصلی از آنجا دیده می‌شود.

 در ساعت ۸ صبح دو نفر اول به قله رسیدیم و من بعد از توقفی کوتاه به طرف کمپ بازگشتم و نفر سوم تیم در ساعت ۹ صبح قله را صعود کرده، با همراهی نفر دیگر به سمت کمپ ۴۶۰۰ متری بازگشتند.

 هم زمان با صعود ما ، تعداد بسیاری به قله رسیدند.

 همه شادمان و خندان بودند و به هم تبریک می گفتند.

 مهمترین قله ای که از فراز البروس پیداست، قله مشهور «اوشبا » در گرجستان است که قله‌ای دوقلو و تیغه‌ای ـ صخره‌ای است و صعود آن کاملاً تکنیکال است. همچنین قسمتی از قله کازبک نیز از سمت جنوب‌شرقی هویدا بود.

 

از روی قله دامنه های اطراف شمالی و غربی آن که جنگلی و سرسبز بود دیده می‌شد، عده‌ای کوهنورد از جبهه شمالی قله را صعود کرده بودند که مسیر دوم صعود قله البروس است.

 تیمی هم جهت صعود قله شرقی اقدام کرده بودند.

 در ادامه تیم ما با رسیدن به کمپ شب‌مانی و جمع‌آوری آن با حمل کوله‌ها به طرف ارتفاع پایین‌تر حرکت کرد.

 در ساعت ۱۶ با رسیدن به مسیر تله کابین به طرف چَکِت بازگشتیم و شب بعدی را در یکی از هتل‌های آنجا به صبح رساندیم.

 برنامه از صبح فردای آن روز و بازگشتن مجدد تیم به شهر مینرال وُدی و در ادامه با سفری کوتاه سه روزه به مسکو و بازدید از دیدنی‌های تاریخی و فراموش نشدنی آنجا رو به پایان گذاشت.

 نیمه شب روز شنبه ۱۶ مرداد مجدداً از طریق پرواز مینرال وُدی و باکو به تهران بازگشتیم و برنامه صعود قله البروس طی حدود ده روز به پایان رسید.

 

پی‌نویس:

متأسفانه به کوهستان البروس از لحاظ زیست‌محیطی و رعایت نکات مهم آن به هیچ وجه توجه نمی‌شود.

 عبور موتورها و ماشین‌های غول‌پیکر برف‌کوب در طی روز و در مسیر صعود از مهمترین عوامل ضد زیست‌محیطی کوهستان و ضد ورزشی و کوهنوردی‌ست که متأسفانه در آنجا بسیار رونق دارد و آن منطقه را به یک پیست کوهنوردی تبدیل کرده است.

 هرچند به دلیل خستگی، تیم خود ما هم از این موتورها استفاده کرد، ولی این امر دلیل نمی‌شود که از زشتی این امر در کوهستان و در حین کوهنوردی چشم‌پوشی نماییم.

 تأسیسات دو خط تله کابین و یک خط تله سیژ ـ جاده ـ ماشین و موتور ـ زباله‌های فراوان صنعتی و غیرصنعتی و نکات غیربهداشتی انسانی و غیره، از کوهستان زیبای البروس محیطی غیرطبیعی ساخته است که متأسفانه به ظن من هم چنان این روند ادامه خواهد یافت و در نهایت منجر به نابودی بخش عمده‌ای از این کوهستان خواهد شد.

 به عنوان کلام آخر اگر مقایسه ای اجمالی در قیاس این قله با قله دماوند خودمان و فرهنگ نگهداری آن را داشته باشیم در صورتی که به دماوند از نمره بیست قبولی ۱۲ تا ۱۵ بدهیم، به البروس باید نمره ۶ تا ۹ هدیه دهیم و آن را یکی از کوه‌های در حال نابودی به دست ما انسان‌ها قلمداد نماییم.

 

اعضای تیم:

*ذبیح اله حمیدی (سرپرست)

*رامین منفردزاده

*محمدحسین اله یاری (جمع‌آوری اطلاعات و برنامه‌ریز)

*علی اکبر فیض آبادی (عکاس)

 

*هزینه هر نفر با احتساب سفر مسکو ۱۵۲۰ دلار 

 

گزارش از ذبیح اله حمیدی
          ۱۳۹۵٫۵٫۲۵

 

01

01-1

منطقه چَکت

 

02

 

 

04

کمپ شب مانی اول و دوم(ارتفاع ۳۷۵۰ متر)

 

20160729_203945

نمای قلل البروس شرقی (راست) و غربی (چپ)

 

05

06

کمپ شب مانی سوم (ارتفاع ۴۶۰۰ متر)

 

07

09

10

11

ابتدای مسیر تراورس

 

12

گردنه بین دو قله غربی و شرقی

 
20160801_092634
آخرین فلات ، قبل از قله اصلی

 

13

سمت چپ تصویر قله مشهوز «اوشبا»
گرجستان به شکل دوقلو دیده می شود

 

 

15

16

قله ۵۶۴۲ متری البروس 

۴ دیدگاه to “گزارش صعود قله البروس «روسیه» بام اروپا ـ اَمرداد ماه ۱۳۹۵”

  1. رضا می گوید:

    درود بر استاد و همنوردان عزیز.
    تبریک بابت صعود و لمس اوج البروس
    پاینده باشید

  2. محمد حسین اله یاری می گوید:

    با تشکر از آقای حمیدی سرپرست محترم برنامه و به امید صعود های بیشتر در کنار ایشان و دیگر همنوردان عزیز

  3. علی فیض آبادی می گوید:

    سرپرستی خوب و هوای عالی و همکاری همنوردان عزیزم باعث شد تا یک صعود بی نظیر رو تجربه کنم.امیدوارم در آینده شاهد برنامه های صعودهای بلند درقالب تیم باشگاه باشیم.

  4. رضا عسکری می گوید:

    ویدیو این برنامه را در کانال آپارات ببینید و لذت ببرید
    http://www.aparat.com/v/IMPU2

    کوچکترین
    عسکری

دیدگاه خود را بیان کنید