
در مورد قلل علم کوه و مسیرهای صعود آن ها در این سایت بسیار نوشته ایم که به عنوان نمونه می توانید اینجا ببینید.
در این یادداشت صرفاً به کوه شناسی و گزارش همین مسیر می پردازیم.
طالقان یک منطقه کم نظیر کوهستانیست که در استان البرز واقع است.
شمال شرقی این منطقه به جنوب علم کوه متصل است و می توان بخشی از قلل علم کوه (تخت سلیمان) را از طالقان صعود نمود.
برنامه ما صعود قله لشکرک در روز اول و شب مانی در دشت حصارچال و صعود قلل مرجی کش و علم کوه در روز دوم و بازگشت از تنگه گلو به ونداربن و کلاردشت بود که به شرح زیر اجرا شد ؛
روز پنجشنبه 29 تیرماه 1396 با تیم دوازده نفره باشگاه اسپیلت ساعت 8 صبح از روستای پراچان (طالقان) حرکت را به قصد ضعود قله لشکرک آغاز کردیم .
مسیر حرکت در ابتدا به شکل جاده ماشینرو خاکی شروع شده بعد از طی حدود 5 کیلومتر به معدن متروکه ای می رسد و از آنجا پاکوب تا گوسفندسرای «دمچه» ادامه دارد.
حدود ساعت 12 به این گوسفند سرای مشهور و وسیع رسیدیم .
مسیر پاکوب مشخصی از داخل دره و قسمتی از آن روی یال مشرف به دره به این گوسفند سرا می رسد.
«نکته جالب این مسیر دیدن یک دروازه و یا سرطاق سنگیست که به شکل طبیعی در بین راه وجود دارد.»
پس از استراحتی در کنار چشمه آبی که در دمچه قرار دارد ، کوهپیمایی را ادامه دادیم .
پس از یک ساعت مسیر به شرق و غرب تقسیم می شود.
مسیر غرب به سمت دره سه هزار و تنکابن و مسیر شرق (راست) به گردنه لشکرک ختم می شود که دارای شیب های تند و نفس گیریست که البته راه پاکوب مناسبی در آن وجود دارد.
تیم ما با کوله کشی توانست در ساعت 15 به این گردنه به ارتفاع 4100 متری برسد.
این گردنه در بین دو قله لشکرک (1) و گردونه کوه قرار گرفته است و از آنجا نمای بسیار زیبائی به دریاچه و دشت حصار چال و قلل علم کوه ، سیاه سنگ ، شاخک ها ، خرسان ها ، مناره و ستاره دارد.
ضمناً قلل جنوبی منطقه طالقان مانند ناز و کهار و هفت خانی و همینطور قلل مرتفعی چون دماوند و آزادکوه و بسیاری از قلل دیگر رشته کوه البرز از این نطقه پیداست.
پس از دقایقی استراحت و تجدید قوا ، با حمل کوله ها از روی خط الرأس به طرف قله 4280 متری لشکرک حرکت کردیم و در ساعت 16:30 به قله رسیدیم ، از روی قله روستاهای دلیر و الیت و همین طور قلل آلانه سر و زرینه کوه ، ماسه چال و همچنین قلل دیوچال و آویدر که بر روی همین خط الرأس قرار دارد ، دیده می شد.
پس از عکاسی و استراحتی دوباره از پاکوب روی یال به طرف دشت حصارچال فرود رفته در کنار یکی از دریاچه های کوچک آن جا کمپ شب مانی را با 5 تخته چادر برپا کرده ، شب زیبا و آرامی را به صبح رساندیم(ارتفاع 3750 متر)
ساعت 5:30 صبح از طریق یال و قله مرجی کش (4600 متر) به طرف قله علم کوه دومین چکاد مرتفع ایران زمین حرکت کرده ، به ترتیب در ساعت 9 و 10 صبح هر دوی این قله ها را صعود نمودیم.
نکته عجیب و غیر قابل پیش بینی ازدحام و شلوغی و ترافیک بیش از حد مسیر صعود قله علم کوه بود که موجب آن گردید نتوانیم به چکاد اصلی قله علم کوه دست یافته ، به اجبار از فاصله ده متری عکس قله را ثبت کردیم.
در ساعت 12 ظهر به کمپ برگشتیم و پس از استراحت ، چادرها را جمع کرده به طرف قرارگاه کوهنوردی ونداربن به را افتادیم.
ساعت 17:30 سوار بر مینی بوس باشگاه که در ونداربن منتظرمان بود ، به طرف تهران حرکت کردیم و با رسیدن به تهران در ساعت 22:30 برنامه به پایان رسید.
« وضعیت آب در این برنامه طی دو روز عالی و به وفور و وضعیت هوا خنک و آفتابی با وزش باد ملایم بود.
کل مسیر طی شده (هوائی) 30 کیلومتر»
اعضای شرکت کننده در برنامه :
آقایان : ذبیح اله حمیدی (سرپرست) – حسین صادق زاده – حمید جهانبخش (نقشه و gps) – ناصر کاویانی – مجتبی توتونچیان – فراز ساسانی – مجید رضاپور – مهدی نجفی – مهدی یگانه – حامد کرمانی – بابک صبری
خانم سدا هاکوپیان
گزارش از ذبیح اله حمیدی
96/4/31
پی نویس : با رسیدن به شماره 700 در برنامه های رسمی باشگاه جای بسی شادمانیست که طی قریب یازده سال توانسته ایم با همکاری تمامی اعضا 700 برنامه را با موفقیت و شادکامی و در کمال صحت و سلامتی به پایان رسانده ، با هم و با آمادگی کامل به استقبال برنامه های آینده باشگاه کوهنوردی و سنگ نوردی اسپیلت رهسپار شویم .
«عکس ها از گالری اسپیلت»

نقشه مسیر صعود و فرود قلل علم کوه و لشکرک
مسیر طالقان به کلاردشت



سرطاق طبیعی مسیر

قبل از گوسفندسرای دمچه

قله لشکرک به ارتفاع 4280 متر

دریاچه حصارچال


کمپ شب مانی

قله مرجی کش دیده می شود

قله مرجی کش به ارتفاع 4600 متر

ازدحام کوهنوردان در مسیر قله علم کوه

قله علم کوه به ارتفاع 4850 متر





وای خیلی خوبه ساییتون