در خصوص انتخابات ریاست هیأت کوهنوردی استان تهران «نوشته ذبیح اله حمیدی»
«در خصوص انتخابات ریاست هیات کوهنوردی استان تهران»
بالاخره بعد از حدود دو سال تاخیر ، انتخابات هیأت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان تهران کلید خورد.
قرار است هفته آینده این رویداد مهم (ورزشی اداری) رقم بخورد.
کاندیداهای این دور پنج نفر هستند که هر پنج تن از کوهنوردان و مربیان این رشته هستند و همه آنها سابقه مدیریتی در باشگاه ها و سازمان های کوهنوردی را دارند که از نگاه نگارنده اتفاقی خجسته و نیکوست.
در میان این اسامی نام دکتر حمید مساعدیان از بقیه مشهورتر است ایشان دارای سوابق و مسئولیت های فراوانی هست.
چهار کاندید بعدی جوان تر از ایشان هستند و قطعا با انرژی و انگیزه و فرصتی که در اختیار دارند وارد این عرصه شده اند.
تجربه نشان داده است داشتن وقت و دانش و انرژی کافی در این سمت نقش مهمی در مدیریت صحیح آن دارد.
هیأت کوهنوردی استان تهران از بدو تأسیس که از اوایل دهه شصت بوده تا کنون هشت رئیس بیشتر به خود ندیده است.
یکی از وظایف مهم این هیأت پل ارتباطی آن با باشگاه های کوهنوردی و فدراسیون و وزارت ورزش است.
از آنجاییکه بر عکس فدراسیون کوهنوردی که سازمانی مستقل و قوی و وابسته به وزارت ورزش است ، هیأت کوهنوردی استان دارای ساختاری شکننده ای است و با کمک های مردمی و داوطلبانه اداره می شود و از لحاظ اداری به اداره کل تربیت بدنی وابسته است که این امر گاهی موجب غیر شفاف بودن چارت های اداری و تداخل آن با تشکیلات فدراسیون کوهنوردی می شود.
از طرفی هیأت کوهنوردی زیر مجموعه فدراسیون محسوب می شود و از سویی می تواند مستقل نیز عمل نماید.
در آخرین دور رسمی کار این هیأت (سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲) اختلافات بسیاری بین فدراسیون کوهنوردی و هیأت کوهنورری استان پیش آمد که متأسفانه بدون کارشناسی و داوری به بوته فراموشی سپرده شد و در این بین باشگاه های کوهنوردی متضرر اصلی این اختلافات شدند.
از نگاه نگارنده ریشه اصلی این اختلافات به این امر بازمی گردد که بسیاری از وظایف تعریف شده هیأت کوهنوردی تشابه بسیاری با وظایف فدراسیون کوهنوردی دارد البته در قالبی کوچکتر و محلی تر که همین مورد میتواند مناقشه بسیاری را ایجاد کند.
چهار کاندید بعدی این انتخابات یعنی آرمین مجاهد پور ، شهاب بیات بارونی ، علی افشاری و بهنام بهلولی معرف حضور جامعه کوهنوردی هستند و جملگی در امر ورزش کوهنوردی و مربیگری و مدیریتی باشگاهی یا هیأتی یا فدراسیونی دارای تجربه و علم هستند.
تشکیلات هیأت های کوهنوردی هر استان نقش مهمی در روند آموزش و پیشرفت این ورزش دارند که طی این سالها ثابت شده با انتخاب یک رئیس کارآزموده و مردمی هیأت های کوهنوردی میتوانند تبدیل به یک سازمان مهم و مفید برای باشگاه ها و جامعه کوهنوردی شوند.
امید است روز شنبه آینده اعضای محترم مجمع با گوش سپردن به برنامه های کاندیداها و مطالعه سوابق آنان به دور از اظهارنظرهای مرسوم انتخاب اصلح خود را انجام دهند و در نظر داشته باشند رئیس آینده هیأت کوهنوردی استان بزرگی مانند تهران که میلیون نفر جمعیت و کوهنوردی دارد باید دارای وقت و قدرت و دانش و تجربه لازم باشد تا بتواند وظایف قانونی و سنگین خود را با تکیه به نیروهای مردمی و با همکاری اصولی با فدراسیون کوهنوردی عمل نماید.
در پایان به عنوان کسی که ده ها سال فعالیت کوهنوردی و تشکیلانی داشته است به نمایندگان باشگاه ها و مربیان و داوران که متأسفانه در این دوره از طریق (غیر انتخاباتی) به این مجمع راه پیدا کرده و حق رأی دارند توصیه می شود توجه کافی به تمام جوانب این انتخاب و به منافع جامعه کوهنوردی و سنگنوردی استان داشته باشند و بهترین رأی خود را به صندوق واریز کنند.
فرد اصلح از میان این پنج نفر کسی است که بیشترین وقت ، دانش کوهنوردی به روز ، تجربه مدیریتی باشگاهی و انگیزه خدمت به کوهنوردان را بدور از هر گونه منفعت طلبی شخصی داشته باشد.
با احترام ذبیح اله حمیدی
▪︎موسس و مدیرمسئول باشگاه کوهنوردی و سنگنوردی اسپیلت
▪︎نماینده باشگاه های کوهنوردی استان در مجمع انتخابات دور قبل
▪︎عضو اسبق خانه کوهنوردان تهران
▪︎عضو انجمن کوهنوردان ایران
▪︎عضو کارگروه مدیران باشگاه های کوهنوردی